Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Murat Sever, Ankara'da teşkilat içi eğitime katıldı

Murat Sever, Ankara

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen teşkilat içi eğitime katılmak üzere Ankara yollarına düşen AK Parti İlçe Başkanı Murat Sever'e, partisinin İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Pektaş ile Marmara Adası ilçe başkanı Sedat Uz'da eşlik etti.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen teşkilat içi eğitime katılmak üzere Ankara yollarına düşen AK Parti İlçe Başkanı Murat Sever’e, partisinin İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Pektaş ile Marmara Adası ilçe başkanı Sedat Uz’da eşlik etti.
Parti kongreleri 1-12 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşen AK Parti İlçe Başkanlarının katıldığı teşkilat içi eğitimi, 4 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi.
Teşkilat içi eğitim içi Ankara’ya giden AK Parti İlçe Başkanı Sever, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu ve diğer parti üst yöneticileriyle de görüşerek istişarelerde bulundu.
AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Teşkilat İçi Eğitim Programının açılışında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, toplantıda hazır bulunan partisinin ilçe başkanlarına "Siyaset, oturduğunuz başkanlık binalarında yapılmaz, siyaset halkın, milletin içerisinde yapılır. Siyaset, dokunarak yapılır" uyarısında bulundu.
Siyasal hayatın 2 temel meşruiyeti bulunduğunu ve bunların seçim ile kongreler olduğu bilgisi veren Soylu, “Siyasal hayatın iki temel meşruiyetinin tek temel dayanağının ise millet olduğunun altını çizdi.
2015 genel seçimlerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Soylu, Türkiye`nin 2002`de başladığı özgüven, demokrasi ve kalkınma devrimini büyük bir başarı ile gerçekleştirdiğini dile getirdi.
Soylu, toplantıda hazır bulunan ilçe başkanlarına "Bu büyük devrime imza atan sizler, sadece tarihin bir halini değiştirmediniz, sizler yeni Türkiye`ni inşacılarısınız" dedi.

Genel seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Soylu, "2015 genel seçimlerini şöyle görmenizi istiyorum, yaptığımız iki seçim, 2014 Mart ayı seçimlerini, 10 Ağustos seçimlerini anlamlı kılabilecek veya anlamsız kılabilecek bir seçime doğru gidiyoruz. 2002`deki birinci atılım dönemini, ikinci atılım dönemi ile bir şekilde buluşturabilecek bir seçime doğru gidiyoruz. Millete verdiğimiz hedefleri, millete verdiğimiz taahhütleri, bu seçimlerde anlattıklarımızı bütünleştirebi leceğimiz bir seçime doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.
Millete pek çok taahhütte bulunduklarını anlatan Soylu, şöyle devam etti: "Bunların hepsi sizin ve bizim sorumluluğumuz altındadır. Bunların hepsi omuzlarımızda birer yük olarak durmaktadır. 2002`de % 34.5 ile başlayan bu hareket 9 seçimde başarı ile büyüyerek % 52`ye ulaşmış, bu ülkenin teveccühünü almış ve bu ülkede yapılamaz denilenleri yapmış, hayal edilemez denileni gerçekleştirmiş, başarılamaz denilenleri başarmış bir hale gelmişse 2015 seçimlerinde de bu ülkede bu tarihi yazmaya mecburuz. Siz, tarihin okuyucuları değilsiniz. Siz, tarihin seyredicileri de değilsiniz. Siz, tarihi inşa edenlersiniz, tarihi yapanlarsınız."
Soylu, 2015 seçimlerine sıfır hata ile girilmesini gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "2015 seçimlerine kadrolarımızın en üst limitle çalıştığı bir tablo ile girmeliyiz. 2015 seçimlerine her türlü kumpası oluşturabilirler, her türlü iftira, her türlü tertiple, her türlü tezgahla bizi karşı karşıya bırakabilirler ama şunu ifade etmek istiyorum ki bunu hangi gün yapmışlarsa AK Parti buradan daha güçlü çıkmıştır ve milletin AK Parti`ye vermiş olduğu destek daha yüksek bir seviyede olmuştur. Bu kadro, Türkiye`de gerileme dönemini bitirdi. Bu kadro, Türkiye`de vesayet dönemini bitirdi. Bu kadro, milleti mahkum eden yoksulluk dönemini bitirdi. Bu kadro, Türkiye`de bu millete yukarıdan aşağıya tahakküm edilen özgüvensizlik dönemini bitirdi."
Genel seçimlere kadar 24 saatin her anını düşünerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Soylu, "3 temel meselemiz var. Bunlardan bir tanesi bilmelisiniz ki millet geleceği adına siyasetten, millet gelecek için siyasetten kendisine ait kendisine ait umut vermesini, planlama yapmasını ve kendisiyle doğruları paylaşmasını bekler. Bugüne kadar AK Parti bunları yapmıştır. 12 yıldır AK Parti, iktidarlarında çok önemli başarıların altına imza atmıştır. Bunu elbette milletimizle paylaşacağız. Bir taraftan da 2023`e, 2053`ü, 2070`leri ve siyasetin bir gelecek tanzimi olduğunu milletle paylaşmak durumundayız" diye konuştu.
Soylu: "Siyaset, oturduğunuz başkanlık binalarında yapılmaz"
"AK Parti, bir gelecek partisidir, AK Parti ilerleme partisidir, milletin beklentileri ve talepleri ile milleti buluşturma partisidir" diyen Soylu, millete geleceği anlatmanın en temel prensip olduğunu ifade etti.
Teşkilatların "Arı peteği gibi mikro teşkilatlar" ile her bölgeye ulaşmasını istediklerini aktaran Soylu, "Siyaset, oturduğunuz başkanlık binalarında yapılmaz, siyaset halkın, milletin içerisinde yapılır. Siyaset, dokunarak yapılır. Siyaset, onları dinleyerek onları anlayarak onları dinlediğiniz ve anladığınızı partimizin karar verici mekanizmaları ile paylaşılarak yapılır" görüşünü belirtti.
Soylu, kimsenin ötekileştirilmemesi herkese kucak açılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bizim yerel yönetimlerimiz en dürüst yerel yönetimlerdir. AK Parti iktidarını, milletin iktidarını düşürmek isteyenlerin bin türlü oyununa rağmen AK Parti kadroları namusu, onuru, şerefi ile ve Türkiye`de 21. yüzyılda siyaset nasıl yapılır her gün göstererek ayaktadır. Bunu kimseyle tartışmayız. Kimseye kadrolarımıza bir tek laf söyleyebilecek hal bırakmayız." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Sever, teşkilat içi eğitim seminerini değerlendirdi
Ankara’dan dönen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, gazetemize katıldığı seminerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sever, şu görüşleri bildirdi: “Bizler hizmetlerimizi ortaya koyarken bir disiplin içinde çalışıyoruz. Milletimizin beklentilerine tam manası ile karşılık gelebilecek çözümleri bulma noktasında olmazsa olmazımız ortak akıldır. AK Parti kadroları işte bu tip toplantılarla ortak aklı ön plana çıkartıyor ve ortaya çıkan sonuca göre harekete geçiyor. Ankara’da son derece faydalı ve istifadeli bir toplantı olmuştur. İnşallah geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bundan sonrada en iyi hizmeti sunmak adına var gücümüzle çalışacağız.”



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli